Istorija benda

post image

Red Danger bend nastao je aprila 2013.god. u Negotinu , spajanjem dva benda Evil Night band-a i Detroit bend-a. 
U proteklih pet godina bend je menjao svoj sastav zbog obaveza pojedinaca u privatnom životu.

U početku bend je svirao obrade Ex Yu Rock-a i stranih hitova  (Rock / Hard Rock / Heavy Metal / Glam Metal )

Od prošle godine ( 2017 ) počeo je sa radom na autorskim pesmama koje se nadamo da će naići na dobar odziv kod publike.


Bend trenutno nastupa u sastavu:
Ranđelović Veljko (Gitara) , Radonjić Vojislav (Bas gitara), Vučinić Sasa (Vokal), Marinović Milan (Bubanj), Njegušić Miljan ( Klavijature), Tomić Miloš ( Vokal , gitara ), Stanković Miloš (Akustična gitara / Vokal )

Bend je nastupao po klubovima, koncerti u salama I na otvorenom, humanitarnim manifestacijama, moto skupovima…

Od njih vredno je napomenuti: 52.Zaječarska gitarijada , Moto Skup Negotin , Jabukovac , Kladovo , Rok Fest Negotin, Sajam meda i Vina u okviru dana grada Negotin , 59.Republički festival baletskih i muzičkih škola , Međunarodni omladinski volonterski kamp Mikulja, Youtubers festival  2017 itd.

Članovi benda

Ranđelović Veljko (Gitara)

Ranđelović Veljko Rodjen 09.03.1985. u Zaječaru,po zanimanju diplomirani ekonomista. Od malih nogu bavi se sportom, dugogodišnji rukometaš I sportski radnik .Prvi susret sa gitarom imao je na kraju osmogodišnjeg školovanja (2001). Prvi javni nastup imao je 2006.god.kao predgrupa Ribljoj Čorbi na gradskom stadionu. Svirao je u HipYWooD-u , Evil Night-u I idejni tvorac benda Red Danger. Od muzičkih pravaca preferira Pop,Rock, Hard Rock,Glam Metal, Heavy Metal... Hobi I interesovanja elektronika,tehnika,inovacije.

Bratislav Simonović (Bas gitara)

Rodjen 27.02.1989 u Negotinu. Tu zavrsava osnovnu i srednju skolu. 2008. se zbog studija seli za Niš. Nakon diplomiranja 2014. se vraca u Negotin postaje clan Red Dangera. 2018 se zbog poslovnih obaveza seli iz zemlje, a za vreme provedeno u bendu kaze: "Samo to druzenje sa ekipom i sva ta kreativnost koju smo svi skupa izneli su razlozi da je ovo jedan od najlepsih perioda u mom zivotu"

Njegušić Miljan ( Klavijature)

Rodjen 27.02.1978. U Negotinu, prvi susret sa klavijaturom imao sa deset godina, posle neuspesnog pokusaja sviranja gitare. Prvi javni nastup imao u osmom razredu.Svirao je u dosta lokalnih bendova 90ih godina.Od svih muzickih pravaca najvise voli rock, hard rock, progressive rock, jazz...U Red Danger-u je od 2015 godine. Pored muzike bavi se i fotografijom.

Vučinić Sasa (Vokal)

Rodjen 18.02.1993.godine u Negotinu gde za zavrsio osnovnu i srednju muzicku skolu „Stevan Mokranjac" dalje skolovanje nastavlja na "Fakultetu savremene umetnosti u Kragujevcu"odsek solo pevanje, da bi kasnije sve to unapredio na „ Prayer Konsertorium fur Musik und Dramatische Kunst - Wien ) sologesang , muzikom se bavi od malih nogu nastupao je sa slgerima, kasnije sa heavy metal bendom Detroit, Evil Night. Hobi plivanje. U Red Dangeru je od 2014. godine

Tomić Miloš ( Vokal , gitara )

Rođen u Boru, 12.04.1988. godine Zavrsio Tehnicki fakultet u Boru ( Industrijski menadzment. Muzicku karijeru započeo kao ritam gitarista i glavni vokal grupe „Phobia“ 2006. godine. Kasnije nastupa sa grupama Dead End (thrash i heavy metal) i DIM (Rock i Blues) kao vokal. Grupi Red Danger se priključuje 2013. godine kao vokal a kasnije i kao ritam gitarista. Hobiji, su Yoga, Ninjutsu i plivanje

Radonjić Vojislav (Bas gitara)

Rodjen 19.06.1993,u Negotinu,zavrsio gimnaziju u Negotinu, student Pravnog fakulteta u Nisu. Hobi sviranje razlicitih instrumenata, muzikom se bavi od ranog detinstva. Sin sjajnog gitariste Ivice Radonjica. U bendu Red Danger je od 2018.god

Marinović Milan (Bubanj)

Rodjen 18.11.1993 u Negotinu. Završio gimnaziju. Prvi kontakt s bubnjevima 2016 bez javnog nastupa.Od muzike najvise voli rock,hard rock,hevy metal...Clan benda Red Danger od 2018.Pored muzike bavi se sportovima i fotografisanjem..

Stanković Miloš (Akustična gitara / Vokal )

Rođen 31.03.1985 u Aleksincu. Završio osnovnu i srednju školu u Aleksincu, a zatim i tehnološki fakultet u Leskovcu. Po zanimanju diplomirani inženjer tehnologije hemijskog i biohemijskog inženjerstva. Radim u firmi Phosphea Danube. Hobi pevanje i sviranje gitare.

Projekti benda

Pozitivne vibracije

Pozitivne Vibracije je prvi ženski rok bend iz Negotina. Bend je osnovan novembra 2014. godine od strane bubnjara Andjele Veljković i benda „Red Danger“ pod nazivom “Pozitivne vibracije” koje su nastupale kao prateći bend na nastupim a. Bend svira obrade Rock 80 tih i domaće ex yu rock hitove. Prvu postavu činile su: Andjela Veljković ( bubnjevi ), Vanja Stanković ( gitara, prateći vokal), Jovana Filipović ( bass gitara ,vokal ). Vremenom, bend je imao mnoge promene u postavi, da bi se tadašnjem sastavu pridružila Nevena Stanković ( glavni vokal ) , Andrijana Milošević (bas gitara) , Selena Simić ( Bubanj ) , Marijana Panojević ( Bubanj) . Bend je svoji prvi nastup imao u kafe-u “Moment” u Negotinu (mart 2015. godine). Nakon toga usledio je nastup na Moto skupu u Jabukovcu (jul 2015.godine), a potom ućešče na prvom Rok festu u Negotinu (januar 2016. godine). Koncert povodom Majskih svečanosti 2017.godine Negotin) Bendu se kasnije pridružuju : Milica Krstić (gitara, prateći vokal), Katarina Milošević (bass gitara) i Jovana Filipović (vokal).

Istorija članova benda

Stojković Slavoljub Caki

Rođen u Negotinu 20.09.1978.godine u Negotinu . Završio Tehničku školu u Negotinu, zapošljen u Sektoru za Vanredne Situacije. Tokom osnovne škole počinje da svira akustičnu gitaru da bi se u srednjoj školi odlučio za klavijaturu. Nastupao je sa bendovila Zmajevi , Lead i mnogi drugi. U bendu Red Danger je od samog osnivanja 2013.god.uz kraće pauze. Od muzike preferira Rock , Hard Rock.

Marković Nikola Dzoni

Rođen u Negotinu 16.11.1994.godine u Negotinu . Završio Poljoprivrednu školu Rajko Bosnić u Bukovu (Negotin). U ranoj mladosti bavio se Rukometom, talenat i muzički dar preovladavaju u srednjoj školi te se odlučuje da se školuje kao bubnjar. Nastupao je sa bendovima Ricochet , Detroit , Evil Night i drugim srednjoškolskim bendovima. U bendu Red Danger je od samog osnivanja 2013.god.do 2016 kada se seli za Vršac. Od muzike preferira Heavy Metal,Hard Rock. Omijeni bendovi Iron Maiden , Osvajači, WhiteSnake i mnogi drugi.

Arandjelović Dejan Pupe

Rođen u Kladovu 28.09.1978.godine. Završava Tehničku školu u Negotinu. Potiče iz muzičke porodice, od malih nogu pokazuje talenat za fudbal i muziku. Bubanj počinje da svira sa 12. godina. Nastupao je sa bendovima Honduras, Asfalt, Evil Night i mnogim drugima. U Red Danger-u svira tokom 2018.godine. Omieni bendovi Deep Purple, Dio, Pink Floyd , Led Zeppelin itd.

Nikolić Zoran Kiza

Rođen u Zaječaru 24.09.1975.godine, gde je završio Medicinsku školu . Hobi je pisanje tekstova. Nastupao je sa bendovima Rokaholik, Thunder Angel , Evil Night, Larvis Teatro.Od muzike preferira Power Metal Heavy Metal,Hard Rock. Omiljeni bendovi Arch Enemy, Havok i drugi. U Red Dangeru svira od 2015-2017 kada zbog poslovnih obaveza napušta bend.